Prijs Steenkorven Schutting  thumbnail

Prijs Steenkorven Schutting

Published Apr 26, 23
5 min read

Steenkorven Groothandel

Deze zijn voorzien van een speciale Zincalu-Ultra coating. Deze bestaat voor 95% uit zink en 5% uit aluminium. Dit zorgt ervoor dat de korf een hoge bestendigheid tegen roest heeft, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd. Zo weet je zeker dat je nog jaren geniet van de steenkorf, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat - thuisverpleging joos bornem.

Wij kunnen de steenkorven namelijk geheel naar jouw wensen invullen. Enkele voorbeelden zijn de schanskorf in 1x0,2x1m en de korf in 2x0,2x1m met donkergrijs breuksteen - thuisverpleging joos bornem. De werkelijke mogelijkheden zijn eindeloos. Alleen al de afmetingen kunnen in vele opties worden aangepast. Onderstaand overzicht geeft deze mogelijkheden weer: Lengte aanpasbaar van 10 tot 200 cm Diepte aanpasbaar van 20 tot 40 cm Hoogte aanpasbaar van 20 tot 200 cm Bestelhoeveelheid: wij leveren alle materialen die je nodig hebt Heb je een constructie die langer is dan 200 cm dan is dat geen probleem.

Hierdoor kan elke denkbare lengte worden geproduceerd. Neem contact met ons op voor het samenstellen van de nodige korven, waarbij je ook keuze hebt uit verschillende soorten breuksteen. Ook de hoeveelheid breuksteen die je nodig hebt rekenen wij graag voor je uit. Een schanskorf wordt voor verschillende doeleinden gebruikt (thuisverpleging joos bornem). Het meest voorkomende is als afscheiding.

Denk bijvoorbeeld aan een hogere schutting of een lagere border. Maar dit zijn niet de enige constructies die je kunt maken. Enkele andere voorbeelden zijn plantenbakken, bankjes en opbergruimtes. Een steenkorf wordt gevuld met breukstenen die bestand zijn tegen vorst en andere weersinvloeden. Daarbij is het belangrijk dat de stenen groot genoeg zijn, zodat deze niet uit de korf vallen.Dit betekent dat het raster gaten heeft in die afmetingen. Wij hebben breukstenen in verschillende kleuren in ons assortiment opgenomen. Een paar mooie voorbeelden zijn de blauwe en gele variant. Zo kan je de korf niet alleen qua afmeting, maar ook qua vulling helemaal zelf invullen. Hierdoor weet je zeker dat de constructie bij jouw persoonlijke stijl en tuin past.

Het enige wat je hoeft te doen is de korven plaatsen, met elkaar koppelen en vullen. Voorgemonteerd wil zeggen dat alleen de top van de korf los gehaald kan worden, zodat je deze nog gemakkelijk kunt vullen. De rest van de korf is al vastgezet. Om het nog makkelijker te maken worden een aantal benodigdheden standaard meegeleverd (thuisverpleging joos bornem).

Steenkorven HorticultHierbij is de fundering erg belangrijk. Dit bepaalt namelijk hoe stevig en stabiel de constructie wordt. Een goede fundering draagt daardoor ook bij aan de levensduur van de afscheiding, bank of plantenbak. Funderen begint bij het uitgraven van een trog. Deze dient ongeveer 20 cm diep te zijn, waarbij de lengte en de breedte gelijk zijn aan die van de steenkorf.

Dit is heel belangrijk, omdat de schanskorf eenmaal geplaatst en gevuld niet meer verzet kan worden. Na het uitgraven van de trog wordt de buis fundering geplaatst. De buizen komen voor 1/3 deel in de grond te staan. Let op dat de buizen goed recht staan, voordat de fundering met beton wordt verstevigd. thuisverpleging joos bornem.

Laat de fundering goed uitharden voordat je de korf helemaal vult. Heb je een stevige en waterpas afgestelde fundering, dan verloopt het plaatsen en vullen van de korf makkelijker. Ook daarom is het belangrijk extra aandacht aan de fundering te besteden. Of je nou praat over een schanskorf of een steenkorf, met beide wordt hetzelfde bedoeld.

Een schanskorf kan geheel naar eigen wensen worden ingevuld. thuisverpleging joos bornem. Zo is de korf in verschillende afmetingen leverbaar, waardoor verschillende constructies mogelijk zijn. Een steenkorf is de perfecte unieke toevoeging aan iedere tuin. Schanskorven kunnen met verschillende materialen worden gevuld, zoals zand, stenen en hout. Onze schanskorven zijn voorzien van mazen van 5 bij 5 cm, waardoor deze geschikt zijn voor breuksteen van minimaal 50 mm.Hoe langer de schutting wordt, hoe meer korven je nodig hebt. Ook de hoogte en de diepte van de korf en de vulling zijn bepalend voor het uiteindelijke bedrag. Het is dus moeilijk om van te voren een exacte prijs te geven, maar je kan hiervoor altijd contact opnemen - thuisverpleging joos bornem. Wij van Buitenbart helpen je graag bij het uitrekenen van de nodige hoeveelheden.

Dit gaat met de rekensom van lengte x breedte x hoogte = kuub. Wil je weten hoeveel gewicht breuksteen hierin gaat, dan doe je kuub x 1500 = het benodigd gewicht - thuisverpleging joos bornem. Houdt rekening met hoe de korf wordt gevuld. Doordat de stenen op een bepaalde manier vallen kan het mogelijk zijn dat je meer stenen nodig hebt.

Steenkorven Zelf Plaatsen

Voorbeeld berekening hoeveel stenen je nodig hebt bij een korf van 200 cm lang, 30 cm diep en 150 cm hoog. Eerst worden centimeters omgerekend naar meters. Zo wordt de uiteindelijke som 2 x 0,3 x 1,5 = 0,9 kuub. Dit is de inhoud van de korf. Reken nu uit hoeveel kg breuksteen je nodig hebt.

Steenkorven Thienpont

Linkebeek 79, 9400 Denderwindeke, Ninove
+ 32 475/87 23 37
Click here to learn more

Schanskorven, ook steenkorven genoemd, zijn metalen kooien van gegalvaniseerd staal die je kan opvullen met natuursteen, hout, of een ander soort materiaal. Met een schanskorf kies je voor een sterke omheining die dankzij de combinatie van moderne en natuurlijke materialen zowel past in moderne als landelijke tuinen. Alles over onder meer de opbouw, prijzen, eigenschappen en mogelijkheden ontdek je hier.

Latest Posts

Opruimen Plaats Delict

Published Feb 10, 24
4 min read